Pazartesi, Şubat 27, 2006

BAŞLANGIÇ NOKTAM

Benim kaplumbağa hikayem 2005 yılının 14 kasımında başladı.Bir sohbet esnasında en az 20 yıldır canlı kaplumbağa görmediğimden söz etmiştim .Bu sözümün üstünden çok geçmeden bir kafes içerisinde aniden karşılaşıverdim kaplumbağalarla.8-9 Kadar kaplumbağa kasım ayının soğumaya başlayan havasında bir kafes içinde kabuklarına çekilmiş uyumaya çalışıyorlardı.Öylesine ufak ve çaresiz gözüküyorlardı ki...Hiç düşünmeden bir tanesini alıverdim. Piko..İlk günler niye 2 tane almadım diye kızıyorum kendime daha sonra doğru birşey yaptığımı düşünmeye başladım başka kaplumbağa almamaya karar verdim. Bu kararımı ilk bahar aylarında Spike ile karşılaştığım an bozdum. Öylesine ufak ve diğerlerinin yanında öylesine koyu renkliydi ki dayanamayarak onuda aldım.

2005 yılı 14 kasım günün den önce kaplumbağa hakkında kabuğu olduğundan ve yavaş yürüdüğününden başka hiçbirşey bilmiyordum. İlk önce internete daldım karşıma çıkan forumları okumaya başladım , daha sonra diğer forum üyeleri ile yazışmaya ve yabancı siteleri dolaşmaya başladım ve hemen anladım ki kaplumbağa bakmak öle basit bir olay değildir.Eğer işin tam doğrusunu yapamazsanız masum ve çaresiz kaplumbağa daha siz hiç birşey anlayamadan sıkıntı çekerek ölüyor.

Kaplumbağa ya bakmak için çok özel bir sevgi şart ama sevgi yetmiyor onun için tahmininizin ötesinde maddi harcama yapmanız ona özel birşeyler hazırlamanız gerekiyor.Ona uygun bir yaşama alanı ( terraryum ) yapmalıyız , terraryum içinde saklanabileceği kapalı bir mağarası olmalı , ona özel hazırlanmış yemler,vitamin ve kalsiyum takviyesi vermeliyiz , kış günleri için altında ısınabileceği bir ısınma lambası ve güneş ışığı eksikliği için kullanacağımız florasan tipte UVB lambası olması gerekiyor.